Monday, 27 April 2015

Iktibar ; Kandungan Berusia 4 Bulan Lesap

Pusat Rawatan Islam Nasrullah's photo.

Kerap juga kita dengar kejadian kehilangan bayi dari kandungan ini berlaku di dalam masyarakat kita. Fenomena ini memang sangat sukar untuk kita jelaskan dari segi logikanya namun hakikatnya ia tetap berlaku dan jarang sekali bayi yang hilang ini dapat kembali ke pangkuan ibunya
.
Kisah yang ingin kami paparkan di sini bermula apabila kami didatangi sepasang suami isteri dimana si isteri saya namakan sebagai Puan Aini, sedang hamil 4 bulan. Apa yang merisaukan pasangan ini ialah bayi di dalam kandungan itu masih tidak boleh dikesan walau sudah berkali-kali mereka membuat scanning dan perkara seperti ini sangat menghairankan mereka termasuk juga pihak hospital sendiri. Pihak hospital akhirnya mengambil keputusan untuk mencuci rahim Pn Aini.

Pasangan ini datang kepada kami agar dapat diikhtiarkan sesuatu untuk menyelamatkan bayi mereka. Ternyata terdapat tanda-tanda adanya entiti lain yang bersama mereka sewaktu pasangan ini melangkah masuk ke dalam pusat rawatan Nasrullah.

Setelah menceritakan kepada mereka tentang kaedah rawatan yang bakal kami ikhtiarkan mereka bersetuju maka makhluk halus yang bersama mereka ketika itu dipanggil masuk ke dalam tubuh mediator. Ternyata jin betina yang ada bersama mereka telah mengaku melindungi bayi di dalam kandungan itu dari dikesan. Menurut jin tersebut beliau terlalu sayangkan bayi tersebut dan ingin menjaganya seperti anak sendiri.
Setelah dipujuk akhirnya jin itu akur untuk meninggalkan bayi di dalam kandungan itu. Beliau menerima Islam dengan senang hati dan akhirnya meninggalkan pasangan itu.

Namun disangka panas hingga ke petang rupanya hujan ditengah hari. Jin tersebut terlalu merindui dan menyayangi bayi tersebut hingga tidak dapat melupakannya. Akibatnya setelah dua hari pasangan itu datang mendapatkan rawatan, lebih kurang pukul 1.00 pagi, Puan Aini telah bermimpi didatangi seorang wanita yang tidak berwajah lalu mengusap-usap perutnya. Puan AIni tidak berupaya melakukan apa-apa, apatah lagi untuk menentang ketika perutnya diusap dan diurut hinggalah bayi dalam kandungannya lesap.

Sebaik terjaga dari tidurnya Puan Aini meraung sekuat hati kerana perutnya sudah kempis. Beliau menjadi tidak keruan seperti orang kerasukan akibat trauma kehilangan bayi secara mendadak sebegitu. Kelam kabut suami dan keluarga Puan Aini cuba menenangkan keadaannya.

Kakak Puan Aini akhirnya memaklumkan kepada kami tentang kejadian itu. Tanpa berlengah kesemua perawat Nasrullah dipanggil bagi menangani masalah Puan Aini secepat mungkin secara jarak jauh. Jin yang terlibat akhirnya berjaya diseret masuk ke dalam tubuh mediator dan setelah soal siasat akhirnya beliau mengakui bertanggung jawab terhadap kehilangan bayi Puan Aini.

Ternyata kasih sayangnya yang mendalam terhadap bayi tersebut menyebabkan beliau nekad melarikan bayi tersebut tanpa mempedulikan perasaan orang lain. Kami cuba mengelak menggunakan sebarang bentuk kekerasan kerana sedikit kecuaian mungkin akan mengakibatkan bayi tersebut tidak dapat kembali lagi ke alam manusia. Pujukan demi pujukan akhirnya jin yang kami namakan sebagai Zaharah selepas beliau menerima Islam ini tunduk dan memohon maaf akan kesalahannya namun beliau meminta tempoh hingga keesokan harinya agar dia dapat lebih masa untuk bersama bayi tersebut. Permintaannya kami terima dan Zaharah kembali ke alamnya bersama bayi tersebut malam itu.

Malam berikutnya Puan AIni, suami dan keluarganya datang kepada kami dan ternyata Zaharah telah mungkir janji untuk menghantar kembali bayi tersebut. Sekali lagi Zaharah kami seru ke dalam tubuh mediator dan akhirnya Zaharah hadir. Beliau hanya berdiam diri bila ditanya tentang janjinya. Terbayang jelas kesedihan pada wajahnya untuk berpisah dengan bayi tersebut hingga Zaharah sekali lagi memohon untuk memulangkan bayi tersebut pada keesokannya namun permintaannya terus disanggah Puan Aini.

Dialog demi dialog akhirnya Zaharah bersetuju untuk memulangkan bayi tersebut. Kami terus mengarahkan Zaharah memulangkan bayi yang berkeadaan ghaib pada saat itu juga. Kelihatan tubuh mediator kami yang ditumpangi jin Zaharah seolah-olah berusaha untuk memasukkan kembali bayi tersebut ke dalam rahim Puan AIni. Bersusah-payah juga Zaharah memasukkan kembali bayi tersebut hingga beliau sendiri keletihan namun akhirnya kerjanya selesai.

Namun Puan AIni masih kecewa kerana tidak ada apa-apa perubahan pada perutnya sedangkan menurut Zaharah bayi tersebut sudah dipulangkan. Kami segera meminta Puan Aini bersabar kerana proses ini melibatkan pertukaran antara alam ghaib dan alam nyata dan sememangnya ianya memerlukan sedikt masa. Akhirnya Puan AIni terpaksa akur dengan keadaan dan mereka pulang dengan rasa kecewa.

Sebaik mereka pulang ke rumah saya meneruskan dengan zikir sambil memohon kehadrat Allah swt agar dikembalikan bayi tersebut kepada ibunya Puan AIni. Dalam keasyikan zikir ini saya telah diperlihatkan bagaimana Zaharah begitu asyik melayan seorang bayi lelaki dengan penuh kasih sayang dibawah naungan ala gazebo yang cukup cantik, bertiangkan busut-busut di dalam belantara luas. Tidak hairanlah mengapa begitu sukar Zaharah untuk melepaskan bayi tersebut kerana beliau terlalu sayang padanya.

Pagi berikutnya saya dikejutkan dengan satu panggilan telefon dari Puan AIni..”ustaz..dah ada”. Alhamdulillah bayi Puan Aini sudah berada di dalam kandungannya. MasyaAllah… apa yang dikehendaki Allah pasti berlaku.

Saya mengambil kesempatan di sini untuk memaklumkan, sekiranya perkara sebegini berlaku kepada sesiapapun jua, elakkan ke hospital sementara waktu kerana pihak hospital lazimnya akan mencuci rahim anda dan sekiranya rahim sudah dicuci, bayi yang hilang tersebut tidak mungkin boleh kembali lagi. Dan seperkara lagi jin yang terlibat itu jangan sekali-kali disakiti apatah lagi dibunuh kerana sekiranya jin itu mati maka tidak akan ada lagi orang yang akan menjaga bayi itu di alam jin atau untuk menghantar dan menzahirkannya kembali ke alam nyata.

Namun takdir Allah mendahului segalanya, kegembiraan Pn Aini sekali lagi direnggut. Secara tiba-tiba bayi di dalam kandungan hilang lagi. Seperti biasa kami cuba mencari sebab kepada punca kehilangan bayi tersebut, ternyata ada pihak lain yang juga berminat dengan bayi tersebut.

Apa yang menjadi kebimbangan Pn Aini ialah pihak hospital yang telah mengeluarkan arahan agar rahimnya dicuci. Maka beliau cuba sedaya upaya untuk menangguhkan proses itu agar ia dapat menyelamatkan kandungannya itu. Alhamdulillah kandungan itu dapat kembali juga setelah hampir 24 jam hilang. Perutnya yang tiba-tiba kempis itu sudah mula membuyut semula dan pergerakan yang lazim oleh seorang bayi di dalam rahim juga terasa seperti biasa.

Namun apa yang menghairankan, kandungan itu kemudiannya hilang lagi beberapa kali sesudah itu hinggalah akhirnya kami sendiri gagal untuk mengembalikan bayi tersebut. Walau bagaimana cara dan seramai manapun jin yang terlibat diseru bahkan ada yang terpaksa dibunuh, namun bayi tersebut tidak putus-putus dilarikan oleh berbagai-bagai pihak dari golongan jin. Menurut beberapa jin yang melarikan kandungan Pn Aini ini, bayi tersebut mempunyai kelebihan bergerak di alam nyata dan alam ghaib tanpa halangan dan kelebihan ini telah dihidu oleh para jin dan mereka sedaya upaya cuba untuk menjadi pengasuh kepada bayi tersebut.

Keadaan ini berterusan hinggalah waktu untuk mencuci rahim Pn Aini sebagaimana yang telah direncanakan oleh pihak hospital walaupun sudah beberapa kali Pn Aini cuba menangguhkannya. Dengan berat hati akhirnya Pn Aini akur dengan takdir, kandungan beliau akhirnya dicuci.

Wallahu a`lam.

Sesiapa yang ingin mendapatkan rawatan atau ada sebarang kemusykilan boleh hubungi kami;

Pusat Rawatan Islam Nasrullah
No 284, Jalan Anggerik 4/24
Aman Jaya, 08000 Sungai Petani,
Kedah Darul Aman
Tel : 017-5603057 / 011-29509104
Whatsapp : 011-32038737
https://www.facebook.com/Pusat-Rawatan-Islam-Nasrullah
https://prinasrullah.blogspot.com

No comments:

Post a Comment